torsdag 13 januari 2011

Matplanering

Nu får det vara nog!
Matplanering gjord för nästa vecka.


Frukost: 
2 rostade frökusar med smör och pålägg
1 kokt ägg (på helgen)
1 kopp kaffe med kaffegrädde och 1 sukett

Lunch: 
Lördag: Grillkorv med stekt ägg - OK
Söndag: Hamburgare med GI-bröd - OK
Måndag - Fredag: Matlåda


Mellanmål: 
Mellanmål hemma är inte så svårt. Lite keso, nötter, hård smörgås eller något sånt. 
På jobbet känns det inte lika enkelt. Vill helst inte ha med 2 frökusar då det inte är hundra GI-bröd. 
Vad annars då? Läser lite på nätet om GI mellanmål. Mycket avokado, oliver, nötter och sånt. Jordnötter är förbjudet på jobbet och övriga nötter är jag allergisk mot. Så även mot avokado och oliver. Sen är det en hel del mellanmål som kräver många saker. Turkisk yoghurt med bär tex. Inte så lätt att ta med och ha på jobbet. Vore enklast att hitta något man köper en gång i veckan och har på jobbet liksom. Ska fundera vidare på det. Tills jag kommer på något så blir det nog rågkuse ändå. 


Middag: 
Lördag: Färsbiffar med fetaost, grönsaker och fullkornspasta Det blev istället varma mackor med köttfärs.
Söndag: Currykorv med sallad och strips - OK
Måndag: Omelett med ost och tomat - Det blir istället rester från helgen, köttfärs skinka och ost på varm macka med turkisk youghurt
Tisdag: Äta ute med jobbet
Onsdag: Matlåda på jobbet
Torsdag: Rotsakspytt med korv
Fredag: Räkröra med bulgur

1 kommentar:

  1. Bra jobbat gumman! Här går det åt skogen, men tänkte försöka köra igång på måndag igen. :/ Det där med mellanmål är inte enkelt, men kan du inte bara koka några ägg eller så? frukostmuffins? skinkrullar? ostkuber? korvbitar? morötter? Jag hoppas du fixar något bra. =) Kram på dig!

    SvaraRadera